Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, про це він заявив під час дискусії на тему майбутнього України та Європи в рамках фестивалю імені Яцека Куроня.

"Україні не загрожує зникнення зовнішньої загрози, бо не сподіваюся, аби президент Володимир Путін, поки є президентом, віддав Крим”, - сказав міністр, слова якого наводить РАР.

Сікорський визнав, що ЄС недостатньо адекватно реагував на дії Росії в контексті приєднання Криму, назвавши причиною цього систему ухвалення рішень в європейській спільноті.

”На жаль, маємо цю проблему, що, можливо, через повільну процедуру ухвалення рішень на кожному етапі робимо менше, ніж мінімально потрібно, аби вплинути на процес ухвалення рішення з другої сторони”, - сказав глава польського МЗС.

Сікорський наголосив, що провідну роль в запровадженні санкцій проти Росії за її дії в Україні відігравали США, а не ЄС.

Водночас він додав, що найбільшим покаранням Російської Федерації за приєднання Криму є власне його невизнання західними державами, що матиме далекосяжні наслідки для розвитку півострова.

”Зараз ми оцінюємо, що стабілізація ситуації в Криму в економічному сенсі - мова про побудову необхідної інфраструктурі для поставок води, електроенергії, газу, забезпечення виплат зарплат та пенсій - коштуватиме близько 30 мільярдів доларів”, - сказав міністр.

”Це насправді багато”, - додав він.