Прес-служба Кремля повідомила, що за ініціативою німецької сторони відбулася телефонна розмова Президента РФ Володимира Путіна з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Лідери дали позитивну оцінку досягнутим на міністерській зустрічі Росія-ЄС-Україна в Брюсселі 12 вересня домовленостям з відстрочення імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною до 1 січня 2016 г. Відзначена необхідність подальшої спільної роботи з уточнення практичних деталей згаданої домовленості,
- йдеться в повідомленні.

Крім того, Путін та Меркель обмінялися думками щодо ситуації із забезпеченням поставок російського природного газу до держав ЄС. Домовлено продовжити консультації в тристоронньому форматі. Також сторони обговорили моніторинг перемир'я на Донбасі.

Читайте також: РФ хоче юридично оформити домовленості з Україною і ЄС

Раніше президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, говорили про Угоду між Україною і ЄС.

Нагадаємо, про відтермінування економічної частини угоди про Асоціацію домовились у Брюсселі на тристоронній зустрічі між Україною, Росією та ЄС. Тож ратифікація угоди відбудеться 16 вересня, а зона вільної торгівлі почне діяти з 2016 року.

Президент України Петро Порошенко уже вніс до Верховної Ради України законопроект про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Заплановано, що 16 вересня ця угода буде одночасно ратифікована Верховною Радою України та Європейським Парламентом в режимі відеоконференції.