Про це повідомляють РИА Новости.

"Всі громадяни Росії… повинні бути поставлені в однакові умови. Як ви це зробите - це ваша справа. Разом з депутатами Держдуми подумайте і зробіть це. Не затягуйте, робіть якомога швидше", - сказав Путін на нараді із членами уряду, звертаючись до міністра праці Максима Топіліна.

"Поки з урахуванням того, що близько 50% отримували пенсії через банк і через пошту, поки технологія відпрацьована через поштові відділення. Громадяни Криму про це інформуються. Тобто, безперебійні виплати пенсій будуть забезпечені ", - сказав міністр Топілін.

За даними Мінпраці, в Криму та місті Севастополі загальна кількість пенсіонерів складає 677 тисяч осіб.

"Середній розмір пенсії, яку сьогодні отримують громадяни, становить 5570 рублів, у Севастополі - трохи більше 6200 рублів, тобто це значно нижче, ніж у Російській Федерації, де пенсія становить більше 10 тисяч рублів", - зауважив Топілін.

Нагадаємо, за словами Міністра соцполітики Людмили Денисової, відомство технічно не може перерахувати гроші для виплати пенсій українцям в Криму через те, що казначейські рахунки на півострові заблоковані. Денисова зазначила, що кожного місяця Україна перераховує більше 1 млрд грн на виплату пенсій в Криму, станом на 16 березня профінансовано 677 млн ​​грн, залишилося профінансувати 359 млн грн.