Про це він сказав в інтерв’ю ARU TV.

Як приклад Піонтковський навів те, що третина ресторанів Москви вже закрилась, а в найпопулярніших з них наразі майже немає відвідувачів. Крім того, Піонтковський нагадує, що 80% економіки країни побудовано на імпорті.

Але визначальним фактором того, що Путін почав шукати шляхи для відступу є те, що він не був готовий до провалу проекту "Новоросія", від якого залишилась сама лише "Лугандонія".

Читайте також: Донецькі та луганські терористи відмовились від "Новоросії"

"Ця криза – набагато серйозніша, ніж у 2008-му році, і тому пропагандисти Кремля кидають такі "пробні кулі" Заходу: давайте подумаємо про нове мирне існування. Путін дійсно міг проскочити з Кримом, і йому це Захід пропонував, коли була нарада в Женеві у квітні минулого року. Вони казали, що "ми на це закриємо очі, тільки не лізь дальше". Але він тоді перебував у стані ейфорії, він вважав, що володіє вісьмома областями, так званою "Новоросією". А в результаті ця "Новоросія" зменшилася до маленької бандитської Лугандонії, з якою він не знає тепер, що робити", — наголосив Піонтковський.

До слова, журналісти The Daily Beast пишуть, що численні фото- та відеодокази різних організацій свідчать про те, що нове путінське вторгнення на схід України відбудеться цього літа.