Про це на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Кіпру заявив президент Росії Володимир Путін.

Передоплати, здійсненої українською стороною, залишилося на поставку газу на 3-4 доби. Якщо передоплати не буде," Газпром "відповідно до цих контрактів і доповнень до нього поставки призупинить… Зрозуміло, це може створити певну загрозу для транзиту (газу) в Європу нашим європейським партнерам,
— сказав він.

Президент РФ також підкреслив, що "Газпром" повністю виконує свої контрактні зобов'язання і буде це робити ".

Путін також висловив сподівання, що Москві не доведеться йти на крайні заходи і припиняти постачання газу Києву через відсутність передоплати, але остаточне рішення цієї проблеми, за його словами, залежатиме від фінансової дисципліни української влади.

За словами російського президента, керівництво "Газпрому" та Міненерго РФ "роблять енергійні спроби не лише проінформувати, але і підключити до вирішення цієї проблеми наших європейських партнерів".

Раніше повідомлялося, що глава "Газпрому" Олексій Міллер направив главі НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву лист з приводу поточної ситуації з поставками газу в Україну. В листі, зокрема, зазначається, що у поточних умовах поставки в Україну передплаченого обсягу зможуть тривати ще орієнтовно протягом трьох діб.