Як повідомляє The Daily Beast, з моменту вторгнення до Криму між Путіним та президентом Бараком Обамою відбувалися регулярні телефонні розмови з метою деескалації ситуації в Україні. Однак, тепер, коли США та ЄС підготували нові санкції проти Росії, дипломати та джерела, близькі до російського керівництва, повідомляють, що Путін вирішив, що взаємодія має припинитися.

"Путін не буде говорити з Обамою під тиском", - сказав Ігор Юргенс, голова Інституту сучасного розвитку, близький соратник прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, зазначивши, що дипломатичні стосунки розірвані не назавжди.

Дипломатичні джерела The Daily Beast зазначають, що Путін не зацікавлений в розмові з Обамою в нинішніх умовах. Лідери двох країн могли б знову домовлятися у майбутньому, однак жодна зі сторін не шукає прямого контакту, як це відбувалося на початку кризи в Україні. Провал "женевських домовленостей" посилив непорозуміння між Вашингтоном та Москвою.

Водночас представник Держдепартаменту Джен Псакі написала у Твіттері, що США не призупиняли взаємодії з Росією та не були поінформовані російською стороною про те, що це відбулося.

Нагадаємо, група країн "Великої сімки" (G7) висловила готовність ввести нові санкції проти Росії в найкоротші терміни у зв'язку з її діями в Україні. Один з представників Білого дому заявив, що нові фінансові обмеження можуть набути чинності вже в понеділок, 28 квітня.