Про це він сказав в інтерв’ю Gazeta Wyborcza, пише Укрінформ.

"Cкажу так: Путін є непередбачуваним, Москва є непередбачуваною. Нещодавно російське телебачення показало фільм про анексію Криму, вона називає цю анексію поверненням на батьківщину. Схожим чином можна обгрунтовувати подальшу агресію чи в Україні чи на інші цілі. За нашими оцінками і до цього готуємося: Росія й надалі наступатиме в Україні", — зазначив Дещиця.

Дивіться також: Хто нині лобіює інтереси Кремля в Європарламенті

Дипломат підкреслив, що Німеччина і Франція також несуть відповідальність за Мінськ-2 і у випадку невиконання Росією положень цих домовленостей Київ вимагатиме, аби Берлін і Париж були "більш рішучими у введенні і розширенні санкцій".

Він наголосив, що Україна очікує від Європи більш рішучих кроків, які випереджатимуть дії Росії: "Слід підготувати санкції і поінформувати Росію: на вас це чекає, якщо не зупините свої дії".

Дещиця також зазначив, що Україна має готуватися до будь-якого сценарію розвитку подій, а тому потребує і військової допомоги з боку Заходу. "Потребуватимемо сучасну зброю, оскільки росіяни й надалі підтримують сепаратистів і направляють їм усе більше сучасної зброї", — констатував посол.

Додамо, в Росії військові видатки зросли втричі. Це може означати, що Кремль готує велику військову операцію, імовірно не лише в Україні. Про це сказав надзвичайний і повноважний посол України Юрій Щербак.