Путін не просто відкрив скриньку Пандорри, Путін відкрив ядерну скриньку Пандорри. Тому що, розірвавши Будапештський меморандум, він показав, що гарантії великих держав про територіальну цілісність держав, які відмовляються від ядерної зброї, нічого не варті”, - сказав Ілларіонов в ефірі “ШустерLIVE”.

На його думку, будь-яка держава, яка задумується про збереження своєї територіальної цілісності, тепер розуміє, “що єдиний спосіб досягнути цього – це придбати ядерну зброю”.

Читайте також: Україна має право повернути статус ядерної держави, — Тягнибок

“Сьогодні ядерні технології не є такими дорогими, технічно це доступно, фінансові засоби є… Є декілька десятків країн світу, починаючи з Ірану та Північної Кореї, які тепер отримують абсолютно легітимне право придбати ядерну зброю. При чому дуже багато із цих держав розташовані по периметру російського кордону… І вони розуміють, що в Росії, точніше в російського лідера, зможуть в будь-який момент з’явитися претензії до своїх сусідів”, - наголосив політик.

До слова, екс-радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов також вважає, що в результаті анексії Крим перетвориться на військову базу. Окрім того, він заначив, що Путін не боїться санкцій США та Євросоюзу, які можуть спровокувати агресію Росії в Криму, і вони навряд чи зупинять спробу анексувати частину території України.