Про це йдеться у щорічному посланні президента РФ до парламенту країни.

За його словами, введення санкцій та міжнародна ізоляція РФ - це не просто нервова реакція США або їх союзників на "нашу позицію у зв'язку з подіями і держпереворотом в Україні і навіть не у зв'язку з так званою "кримською весною".

Упевнений, що якби всього цього не було, хочу це підкреслити, то придумали б який-небудь інший привід для того, щоб стримати зростаючі можливості Росії, вплинути на неї, а ще краще - використовувати у своїх інтересах,
— зазначив він.

Він також додав, що потрібно з повагою ставитися до законних інтересів всіх учасників міжнародного спілкування.

"Тоді не буде потрібно лякати кого б то не було уявною ізоляцією, обдурюючи самих себе, або санкціями, які, звичайно, шкідливі, але шкідливі для всіх, в тому числі і для тих, хто їх ініціює", — сказав Путін.

Як відомо, Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі було створено так звані Донецьку і Луганську "народні республіки". Росія поставляє терористам "ДНР" і "ЛНР" озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Через ці дії Євросоюз, США, Канада, Японія, Австралія і ряд інших країн запровадили проти Росії три етапи санкцій.