Про це повідомляє “Дождь” із посиланням на Reuters.

Як розповів директор Норвезького Нобелівського інституту Гейр Лундестад, цього річ на премію миру висунуто рекордне число - 278 кандидатів, у тому числі 47 організацій. Члени Комітету, які зустрілися у вівторок на своєму першому в цьому році засіданні, додали до цього списку свої власні пропозиції з акцентом на недавні події в Україні.

“Частково мета нашої першої зустрічі полягає в тому, щоб обговорити останні події, члени комітету спробують вгадати, як вони можуть розвиватися” , - сказав Лундестад.

Крім ситуації в Криму, нобелівський комітет обговорить антиурядові протести у Венесуелі і Таїланді. Крім Путіна, до списку претендентів потрапили Папа Римський Франциск, пакистанська активістка Малала Юсуфзаі та екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден.

Зауважимо, відповідно до волі Альфреда Нобеля, Премія Миру повинна присуджуватись тому, хто "робить найбільший, або найкращий внесок в дружні стосунки між націями; в скасування, або скорочення армій, що існують, та в проведення, або агітацію мирних з'їздів".

Нагадаємо, минулого року Володимира Путіна також висували кандидатом на цю премію, однак її вручили вручили Організації із заборони хімічної зброї.