Загальна чисельність солдат — 220 тисяч, 4 тисячі — десантні війська. Сусіди брязкають зброєю як на території Росії, так і у Криму, — повідомляє виконувач обов'язків міністра оборони Ігор Тенюх. В автономній республіці зараз відбувається ротація російських військ, туди звозять спецназ із Чечні.

У Міноборони запевняють — українське військо не піде на провокації і не починатиме військових дій. У Раді нацбезпеки тим часом готують план "Б" — на випадок відкритої військової агресії зі сторони Росії.

"Частина російських військ знаходиться за 2-3 години пересування до Києва. Я не можу говорити надто багато, я можу тільки сказати, що наші підрозділи на сьогодні розташовуються таким чином, щоб ми змогли відбити атаку з будь-якого напрямку. І на тому буде базуватись наша дія у випадку більш гострих форм протистояння, які провокує Росія кожного дня", — сказав секретар РНБО Андрій Парубій.

У Раді нацбезпеки тим часом кажуть, найбільш ризикованими з точки зору сепаратизму, окрім Криму, залишаються ще чотири регіони — це Луганськ, Донецьк, Херсон та Одеса.