Нардепи також не включили до порядку денного проект закону про внесення змін до деяких законів щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (№4443а) та проект закону про внесення змін до Закону "Про телебачення та радіомовлення" (щодо визначення поняття національного аудіовізуального продукту та частки його у телерадіопрограмах) (№4143). Жодна з цих пропозицій не набрала навіть 175 голосів.

Зокрема, законопроектом №5036 статтю 9 Закону "Про телебачення і радіомовлення" після частини першої пропонувалося доповнити новою частиною 2, відповідно до якої мовник не має права розповсюджувати аудіовізуальні твори, серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, Збройних сил, спеціальних служб Російської Федерації та/або СРСР та/або Російської імперії (окрім аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були вироблені до серпня 1991 року).

До слова, Верховна Рада України провалила голосування за законопроекти, які б дозволили проголосувати учасникам антитерористичної операції на позачергових виборах.