Про це повідомив журналістам народний депутат Сергій Лабазюк (група "Суверенна європейська Україна").

25 липня Україна та Австралія підписали угоду про направлення австралійського персоналу в Україні у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines рейсу MH17. Крім того, 28 липня було підписано угоду Нідерландами про Міжнародної місії захисту розслідування падіння авіалейнера.

Читайте також: Біля місця трагедії Boeing 777 будуть розміщені бази для експертів, — Гройсман

Австралійський персонал не є підрозділом Збройних сил Австралії, а його основною функцією буде забезпечення охорони місця авіакатастрофи. "Австралійський персонал включатиме в себе не більше 250 озброєних людей. Австралійському персоналу дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в межах необхідних для досягнення цілей діяльності , включаючи застосування сили на ураження в порядку самооборони", — йдеться в документі.

В тексті угоди з Нідерландами зазначено, що багатонаціональна місія захисту розслідування, якою керує Королівство Нідерланди, створюється з метою сприяння збору залишків і проведенню розслідування падіння літака в Донецькій області, а також "з метою здійснення інших видів діяльності, які можуть бути узгоджені між сторонами".

Читайте також: Генсек ООН наполягає на необхідності доступу експертів до місця падіння Boeing 777

Угода передбачає, що чисельність місії становить не більше 700 озброєних осіб. Персоналу місії дозволено мати і носити зброю, а також "застосовувати силу в порядку самооборони і для здійснення своєї діяльності відповідно до угоди".

Нагадаємо, 68 малайзійських поліцейських вже вирушили в Україну для участі в роботі міжнародної експертної групи з розслідування обставин падіння пасажирського літака "Malaysia Airlines".