За закон №4555а "Про внесення змін до Митного кодексу щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення" у вівторок проголосувало 234 народних депутата.

Як пояснив заступник міністра оборони України Петро Мехед, представляючи закон на засіданні парламенту у вівторок, запропоновані урядом зміни дозволять ввозити на митну територію України продукцію оборонного призначення, скоротивши на це витрати.

Разом з тим під час голосування були враховані поправки, запропоновані народним депутатом фракції "Батьківщина" Сергієм Терьохіним. Він запропонував у Митному кодексі вказати коди груп продукції оборонного призначення, які звільняються від митних зборів, а також скасувати дані мита не на якийсь проміжок часу (особливий період, надзвичайна ситуація, АТО), а скасувати його зовсім.

Крім того, парламент підтримав в цілому закон №4556а-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення".

Як пояснив автор закону, Терьохін, вказані зміни передбачають коди груп товарів оборонного призначення, які звільняються від ПДВ. Разом з тим від ПДВ звільняються як імпортні товари оборонного призначення, так і українського виробництва.

До слова, парламент не підтримав відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети.