Опозиція документ більшості назвала "окозамилюванням" і запропонувала свій варіант.

“Ми чітко вказали ті зауваження до української влади, які є у Парламентської асамблеї Ради Європи щодо незаконного утримання політичних в’язнів в Україні - Юлії Тимошенко, Юрія Луценко та інших колишніх членів Кабміну, це недопущення їх в такий спосіб до політичних процесів в Україні і до виборчих процесів, тобто процесів втілення в життя демократії”, - сказав народний депутат України, “БЮТ-Батьківщина” Андрій Шкіль.

“Якщо вони кажуть, що у нас є якесь особливе ставлення до тих людей, які сьогодні знаходяться на лаві підсудних або в колонії, то потрібно поставити конкретні питання і на ці питання отримати відповідь. Конкретні питання не ставляться, а принцип - от ми вважаємо так і будьте ласкаві виконуйте - це не діалог між політиками держав”, - сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Взаємини України і Євросоюзу напряму залежатимуть від парламентських виборів, прогнозують експерти. Сьогодні ж, попри несприйняття владою окремих пунктів резолюції ПАРЄ, на санкції чекати зарано.

“Вибори будуть оцінюватись по сукупності всіх своїх обставин. Відсутність Тимошенко і Луценко у виборчих списках чи у числі кандидатів буде впливати на більш негативну оцінку виборів вцілому, однак сам по собі цей фактор не буде вирішальним”, - вважає директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Зазначимо, в цілому ухвалити постанову про виконання резолюції ПАРЄ парламентська більшість обіцяє вже за 2 тижні.