Відповідне рішення підтримали лише 214 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Відхиленим законопроектом пропонувалося запровадити санкції, зокрема проти Президента РФ Володимира Путіна, прем'єра РФ Дмитра Медведєва та членів Ради Федерацій РФ, які голосували про надання згоди на направлення військ в Україну.

Також санкції пропонувалося застосувати проти посадових осіб інших державних органів Російської Федерації, що здійснювали участь в організації і проведенні військової агресії Російської Федерації проти України та подальших окупації і анексії частини території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також фізичних осіб – іноземців, що публічно виступили на підтримку дій органів влади Російської Федерації стосовно окупації та анексії території України.

До слова, щоб врятувати туристичний сезон у Криму, російські держслужбовці повинні цьогоріч провести літню відпустку на півострові.

Нагадаємо, 18 березня президент РФ В.Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Напередодні у Криму відбувся "референдум" про статус Криму після чого у Верховній Раді АРК прийняли постанову "Про незалежність Криму".