"Рада має змінити своє рішення від 20 червня 2014 на базі пропозицій Комісії", - повідомила прес-секретар верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики сусідства Майя Косьянчіч.

Вона нагадала, що цим рішенням, зокрема, схвалено підписання Угоди про асоціацію з Україною, а також визначено, які частини угоди можуть тимчасово застосовуватися до ратифікації всіма країнами-членами ЄС.

Косьянчіч уточнила, що у зв'язку з рішенням відкласти на 14 місяців тимчасове застосування положень угоди, які стосуються створення зони вільної торгівлі, з 1 листопада цього року застосовуватимуться політичні положення угоди.

имчасове застосування зони вільної торгівлі буде відкладено до кінця наступного року, інші важливі положення будуть тимчасово застосовуватися, як передбачено ", - пояснила вона.

Прес-секретар також уточнила, що в цілому угода набуде чинності після ратифікації всіма 28 країнами-членами ЄС.

Косьянчіч зазначила, що в рамках реалізації домовленостей, досягнутих на тристоронніх переговорах між Україною, Росією та ЄС, Рада ЄС і Європарламент на базі пропозицій Єврокомісії повинні будуть прийняти нове рішення про продовження дії автономних торгових заходів для українських товарів до кінця 2015 року.

Як відомо, міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявляв, що Кремль чекає від української влади документального підтвердження відтермінування імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.