Як повідомляє “Інтерфакс – Україна”, такими є висновки Ради ЄС щодо України, прийняті в рамках засідання, що пройшло сьогодні у Брюсселі.

"Рада висловлює свою переконаність у тому, що дана Угода про асоціацію не є кінцевою метою у відносинах України та ЄС", - йдеться в документі.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в інтерв’ю журналістам висловив упевненість, що під цим слід розуміти "європейську перспективу".

Рада ЄС також підтвердила свої зобов'язання підписати Угоду про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі тоді, коли Україна буде готова.

"Рада підкреслює право суверенної держави приймати свої власні рішення щодо зовнішньої політики без зовнішнього тиску", - йдеться у висновках.

Нагадаємо, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон заявила, що ЄС готовий допомогти Україні як у діалозі щодо виходу з кризи, так і з економічними реформами.

Як відомо, 6 лютого резолюція "Про ситуацію в Україні" була проголосована в Європейському парламенті. Європарламент закликає ЄС і країни-членів почати готувати персональні санкції для українських чиновників, законодавців, олігархів, які причетні до зачисток протесту в Україні, смерті активістів. Однак поки не говориться про застосування санкцій.