“Сьогодні Європейська Рада завершила технічну підготовку до підписання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Метою Угоди є поглиблення політичної та економічної інтеграції з ЄС, та створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Політична частина Угоди була підписана 21 березня”, - йдеться в повідомленні на сайті представництва Євросоюзу в Україні.

У прес-службі уточнили, що це рішення надає ЄС право підписати ті частини Угоди, які ще не були підписані.

Крім того, Рада погодила тимчасове застосування певних частин Угоди, які почнуть діяти навіть до того, як всі 28 держав-членів ЄС ратифікують документ.

До таких частин належать положення про зону вільної торгівлі. Очікується, що зона вільної торгівлі почне діяти з цієї осені після ратифікації українським парламентом,
- зазначили в європейському представництві.

Текст Угоди буде підписаний під час Саміту ЄС 27 червня. Від ЄС та його держав-членів документ підпишуть Президент Європейської Ради, Герман Ван Ромпей, Президент Європейської комісії, Жозе Мануель Баррозу та всі глави держав або урядів країн-членів ЄС.

Зазначимо, в рамках підготовки до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною питання України у ЄС порушуватимуть впродовж всього робочого тижня.