"За" проголосували 372 із 397 народних депутатів Верховної Ради. Не голосували 23 депутати.

Народні депутати прийняли рішення голосувати за проект Закону "Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України" без обговорення та без рішення профільного комітету за основу і в цілому.

За словами автора законопроекту - депутата Юрія Дерев'янка (позафракційний), відповідно до закону, від кримінальної відповідальності звільняються особи, проти яких були порушені кримінальні провадження за участь у мирних демонстраціях.

Закон передбачає, що не можуть бути відкриті кримінальні провадження щодо осіб, які брали участь в акціях протесту, після прийняття цього закону.

За словами Дерев'янка , закон "звільняє від адміністративної відповідальності тих осіб, яким виписані скажені штрафи, у яких забрані водійські права - це стосується і Автомайдану в тому числі".

Автор законопроекту підкреслив , що це "надзвичайно важливий закон і це другий крок до того, щоб ми в Україні рухалися в напрямку спокою і злагоди". "Цей закон чекає величезна кількість людей", - підсумував Дерев'янко.

Народні депутати без обговорення прийняли проект Закону України про відновлення дій окремих положень Конституції 2004-го року.