Імовірно, голосування пройде уже в понеділок.

Читайте також: Рада ЄС визнала трагедію Boeing 777 терактом, готуються позови на терористів

В проекті резолюції, зокрема, йдеться, що Boeing був збитий і зараз всі країни регіону та політичні сили повинні співпрацювати, аби отримати доступ до місця катастрофи та організувати незалежне міжнародне розслідування.

Нагадаємо, Постійний представник США в ООН Саманта Пауер у п'ятницю заявила, що лайнер був збитий ракетою "Земля-Повітря", випущеною з контрольованої терористами території.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв повідомив, що у бойовиків на Донбасі було як мінімум два зенітно-ракетних комплекси "Бук", з яких вони могли збити малайзійський лайнер 17 липня.

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

За даними МЗС України, на місці авіакатастрофи малайзійського “Боїнга-777”, що впав у Донецькій області, знайдені тіла 181 загиблого.

Компанія “Malaysia Airlines” втановила громадянство всіх 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

За даними Держслужби із надзвичайних ситуацій, під час рятувальних робіт на місці катастрофи літака Малазійських авіаліній на Донеччині знайшли тіла 196 загиблих пасажирів.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом.

У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.