Про це йдеться в заяві РНБО.

"Російсько-терористичні війська, не маючи можливості прорвати оборону українських військових, другу добу поспіль ведуть артилерійський вогонь по житлових кварталах Дебальцевого з використанням важкої гаубичної артилерії та систем залпового вогню", — йдеться в повідомленні.

Супутники спостереження зафіксували чорну димову хмару, що закриває все місто. Навіть знімки з космосу фіксують масштабність злочинів проти людяності російських військових та підконтрольних їм терористичних угруповань,
— наголосили в РНБО.

Як підкреслили у Радбезі, незважаючи на Мінські домовленості, бойовики намагаються зрівняти із землею Дебальцеве, усвідомлюючи те, що в місті залишилось багато мирних жителів.

Читайте також: Карта відведення озброєння на Донбасі (Інфографіка)

"Більше того, представник терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко заявляє про невизнання Мінських домовленостей та продовження бойових дій, зокрема, ведення вогню по Дебальцевому, що є ще одним доказом неприхованих спроб РФ та підконтрольних їй терористів зірвати домовленості з припинення вогню та мирного шляху зупинення агресії", — йдеться в заяві.

Зранку керівник міліції Донецької області В’ячеслав Аброськін повідомив, що терористи ведуть безперервні артобстріли по житлових будинках Дебальцевого, місто горить.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати також опублікували супутникові фото, на яких зображена російська військова техніка в районі Дебальцевого.

Як відомо, згідно з мінськими домовленостями, повне припинення вогню має статися 15 лютого о 00:00. За словами Президента Петра Порошенка, домовленість про припинення вогню на сході України з 15 лютого була досягнута виключно через вимогу бойовиків.

За інформацією Міноборони, військові російської армії та бойовики, які воюють на Донбасі, отримали завдання до 15 лютого захопити Дебальцеве і Маріуполь.

Петро Порошенко заявив, що якщо в Україні не буде встановлений мир, то по всій країні буде введено воєнний стан.