А от візит до лікаря краще не відкладати. Чимало жінок не обстежуються, оскільки не можуть перебороти психологічний бар'єр. В такому випадку втрачається найдорогоцінніше - час. Адже, рання діагностика раку лише сприяє одужанню. Серед симптомів захворювання є будь-які зміни: почервоніння, набряклість, ущільнення. Біль тут не є основним індикатором.

"Якщо Ви жінка, це вже фактор ризику. Другий чинник - це вік. З роками ризик захворіти на рак грудей підвищується. Відтак, ми проводимо діагностику усіх жінок, яким за 50. 80% усіх випадків раку грудей фіксують саме у цій віковій категорії”, - каже професор Валері Берал.

Серед сучасних методів лікування раку молочної залози - хіміотерапія, радіотерапія, гормональне лікування, і хірургічне втручання. Рак грудей сьогодні - це діагноз, а не вирок. Це на своєму прикладі всім довела поп-діва Кайлі Міноуг. Завдяки вчасному лікуванню співачці вдалося здолати недугу і успішно продовжити кар’єру.

Радіотерапія

Радіотерапію вважають - дієвою зброєю проти раку. Часто цей локалізований метод лікування застосовують окремо або у комплексі з хіміотерапією. У процесі радіотерапії застосовується радіоактивне випромінювання. Воно руйнує ракові клітини в ураженій зоні. Однак, сусідні тканини залишаються неушкодженими.

Однією з переваг радіотерапії є її менша травматичніть. Зараз використовують апарати, які значно точніше локалізують промені і дози під час процедури. Радіотерапія є дуже ефективною у випадках пухлин, які недосяжні для хірургії.