Як розповів Тоні Ебботт, під час зустрічі він чітко висловив свої побоювання та невдоволення, адже він вважає, ракета, яка збила літак, була запущена проросійськими сепаратистами, з території контрольованої бойовиками, за якими стоїть Росія.

Читайте також: Прем’єр Австралії: Наших людей вбили підконтрольні РФ

"Найбільш ймовірно, ракету поставила Росія. Російська Федерація не може вмити руки. Росія, на словах, може займати правильну позицію, але побоююся, що Москва втручатиметься у розслідування аварії, в роботу слідчих", — каже прем'єр-міністр Австралії.

Нагадаємо, Постійний представник США в ООН Саманта Пауер у п'ятницю заявила, що лайнер був збитий ракетою "Земля-Повітря", випущеною з контрольованої терористами території.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв повідомив, що у бойовиків на Донбасі було як мінімум два зенітно-ракетних комплекси "Бук", з яких вони могли збити малайзійський лайнер 17 липня.

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

Компанія “Malaysia Airlines” втановила громадянство всіх 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

За даними Держслужби із надзвичайних ситуацій, під час рятувальних робіт на місці катастрофи літака Малазійських авіаліній на Донеччині знайшли тіла 196 загиблих пасажирів.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом.

У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.