Постійний представник США при ООН Саманта Пауер, а також інші представники країн спростували заяви Чуркіна.

"Росія заявляє, що літак був збитий українським винищувачем, це також іде врозріз з доказами, які зібрані і укладені у звіті. Крім того, є наземні фотографії, і те, що на них відповідає руйнуванням, які завдають ракети класу "Земля-Повітря", а не "Повітря-Повітря", — каже постійний представник США при ООН Саманта Пауер.

Читайте також: Німецькі детективи пропонують 30 млн за інформацію про Boeing 777

Ще до того, як на місце трагедії прибули міжнародні експерти, проросійські бойовики вже почали "замітати" сліди, щоби приховати можливі докази. Рада Безпеки Нідерландів у своєму звіті підкреслила, що причиною катастрофи MH-17 були зовнішні фактори,
— зазначив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв.

Члени Радбезу виділили три головні завдання, які зараз стоять перед міжнародною спільнотою. Перше – це доправити додому тіла загиблих, з 298-ми жертв наразі ідентифіковано 225.

Друге – зробити так, щоби така трагедія ніколи не повторилася, адже крім збитого Boeing у зоні досяжності були ще три літаки і будь-який з них міг повторити долю MH-17. І третє – покарати винних, причому і виконавців, і тих, хто віддав наказ, і тих, хто зараз покриває злочинців. Кінцевий звіт щодо трагедії буде оприлюднено влітку 2015-го року.