На засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ Франції Алан Жюппе заявив: лівійський сценарій у Сирії не повториться. Адже поки що західні держави не будуть активно втручатися у внутрішні справи Дамаску.

"Можливо, хтось проводить якісь паралелі з конфліктом у Лівії. І є припущення, що є плани вводу військ в Сирію. Я запевняю - це міф. В проекті резолюції немає навіть згадок про такий розвиток подій", - каже міністр закордонних справ Франції Алан Жюппе.

Зазначимо, раніше Росія та Китай висловили побоювання про збройну інтервенцію західних держав в Сирію. Наразі міжнародна спільнота намагається припинити конфлікт мирними засобами, посадити ворогуючі сторони за стіл переговорів.

Протистояння в Сирії триває з березня минулого року. Опозиція вимагає відставки президента Ассада та негайних демократичних реформ. Конфлікт фактично переріс у громадянську війну, в сутичках між урядовими військами та групами повстанців гинуть тисячі людей. Кількість жертв конфлікту, за найскромнішими підрахунками, вже перевищила 5 тисяч осіб.