Звернення опубліковане на сайті Меджлісу.

“На історичну Батьківщину кримських татар - Крим, прийшла велика біда, що загрожує перерости в глобальну гуманітарну і соціальну катастрофу для його майже двохмільйонного населення - росіян , українців, кримських татар”, - йдеться у зверненні.

Чубаров розповів про 30 тисяч російських військових на території Криму, якими заблоковані всі гарнізони української армії, зайняті аеропорти, перекриті в'їзди і виїзду з Криму. Окрім того, особливу тривогу у багатонаціонального населення Криму викликають великі групи “козаків” та “загонів самооборони”.

Читайте також: Це буде імітація референдуму, — голова Меджлісу Чубаров

“У зв'язку з останніми подіями і можливими ще більш тяжкими наслідками, пов'язаними із введенням в Крим величезної кількості збройних сил Російської Федерації, кримські татари, а також їхні сусіди - росіяни, українці - звертають свої надії на міжнародне співтовариство і провідні держави світу, і особливо, на уряд Сполучених Штатів Америки”, - наголошує Чубаров.

“Хто і коли зупинить ескалацію ситуації в Криму і відверне загрозу життя населенню Криму? Хто і коли відверне загрозу нових етнічних чисток , що можуть відбутися в Криму у разі виникнення прямих зіткнень , спровокованих військовими і їх посібниками з парамілітарних організацій?”, - запитує глава Меджлісу.

Читайте також: Меджліс не вступав ні в які переговори з владою Криму, — Чубаров

Він переконаний, що відповіді на ці та багато інші питання світ може знайти лише спільно з урядом США, України, Росії.

“Будьте рішучі в ім'я миру і справедливості, збереження життя сотень тисяч людей, що живуть в Криму”, - закликав Чубаров.