Про це пише сайт "Цензор.нет" у статті "Пивоварський реформує "Укравтодор" за заповітами Азарова".

На думку авторів, озвучені міністром плани повторюють те, що раніше пробували запровадити екс-прем'єр Микола Азаров і віце-прем'єр Олександр Вілкул.

Грошей на ремонт і будівництво доріг завдяки новаціям більше не стане.

Чиновники Мінінфраструктури планують створити "Дорожній фонд", куди будуть надходити всі акцизні кошти для ремонту доріг. Однак, за сформованою практикою, частину цих грошей Кабмін забирає на більш важливі статті витрат — проведення АТО, виплата пенсій, фінансова підтримка "Нафтогазу".

"Це визнає і сам Пивоварський: "Зараз податкові надходження від імпортерів нафтопродуктів йдуть на виплату пенсій, зарплат та інші бюджетні витрати", - говорить міністр. Невже Пивоварський всерйоз вважає, що в наступного року в Україні зникне проблема виплати пенсій і зарплат бюджетникам? Думається, міністр чудово усвідомлює, що створення "Дорожнього фонду" нічого не вирішує. Навіщо ж ініціатива його створення підноситься як якась чарівна паличка? Знову самопіар?" — задається питання видання.

Що стосується фінансування ремонту, то просте делегування повноважень на місця це питання не знімає, цитує видання відомого блогера, лідера громадської ініціативи "Я ненавиджу "Укравтодор"" Андрія Чернікова.

Читайте також: Квіташвілі, Демчишин і Пивоварський можуть покинути Кабмін у вересні, — ЗМІ

"Вони кажуть, що всі гроші від акцизу потрібно збирати в спеціальний дорожній фонд. Те ж саме говорив і Вілкул. Добре, гроші заходять в цей дорожній фонд і що? Тобто це все одно, що перекладати гроші з однієї кишені в іншу. Передали дороги місцевій владі, а звідки у них гроші?" — заявив експерт журналісту.

Не вирішена міністерством і проблема боргів "Укравтодору". За словами журналістів, міністр Пивоварський має намір перекласти мільярдну заборгованість на держбюджет.

"У міністерстві пропонують просто звалити їх на державний бюджет. "Фінансові зобов'язання, які сьогодні є у "Укравтодору", вони сьогодні і так гарантовані державою, і держава їх виплачує", — заявив міністр. Назвати це повноцінним реформою важко", — констатує видання.