Він розповів, що політична дискусія в Україні щодо євроінтеграції вже не є альтернативною як це було ще рік тому. Зараз дискусія стосується лише того, як швидше досягнути цієї мети.

Всі цілі, які будуть предметом реформ, вони є проєвропейськими і не лише за назвою, а й по суті, - наголосив Качка.

Читайте також: Війна не може бути виправданням відсутності реформ, — Порошенко

Експерт також переконаний, що реформи – це не період в житті країни, а метод існування держави. Якщо країна хоче розвиватись, вона повинна змінюватись і українцям слід готуватись до реформ.

Процес реформ пішов. Зрушення відбулось. Зараз питання наскільки ми готові до цього. А це 3-4 роки свідомої важкої праці, - наголосив Качка.

На думку експерта, стратегія Нацбанку – цілком логічна і виправдана.

НБУ опинився в ситуації, в якій йому доведеться вирішувати проблеми, що накопичувались десятиліттями. Гнучкий курс гривні б’є по наших кишенях, б’є по бізнесу. Але через цей шок треба пройти, бо через нього проходили всі країни на різній стадії свого розвитку, - переконаний експерт.

За словами Качки, Україна вже демонструє, що може впроваджувати реформи, які наближують нас до євроінтеграції. Так, яскравим прикладом стала видача біометричних паспортів.

Читайте також: Україна б’є рекорди в експорті зерна

Україна скасувала багато непотрібних сертифікатів на продаж зерна. Це дало змогу нам увійти в трійку лідерів у цьому секторі, - наголосив експерт.