Народний депутат зареєстрував законопроект № 4010 "Про визнання деяких законів України, якими суттєво обмежені конституційні права і свободи громадян України, такими, що втратили чинність".

Законопроект пропонує визнати таким, що втратив чинність закон № 721-VІІ "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" від 16 січня 2014 р. та закон № 725-VІІ "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження" від 16 січня 2014 р.

Читайте також: Вищий адмінсуд відмовився оскаржувати "диктаторські закони"

В пояснювальній записці до проекту закону Атрошенко зазначає, що під час процедури "були порушені загальні засади функціонування демократичної, соціальної та правової держави і висловлення народними депутатами свого волевиявлення шляхом особистого голосування"

"Слід констатувати, що прийняті закони не лише посилили конфронтацію в українському суспільстві, а й стали приводом до загострення громадського протистояння", - наголошує автор.

Нагадаємо, 16 січня парламентська більшість за 45 хвилин засідання у Верховній Раді без обговорень, без поправок, без присутності спікера, окрім бюджету на 2014 рік, ухвалила законопроекти, які значно звужують права громадян України.

Президент України Віктор Янукович підписав усі закони, які нардепи прийняли підняттям рук.