"Виявляється є лист на шести аркушах, є заздалегідь підготовлені плакати для розміщення у залі, є заздалегідь підготовлені виступи, які вже були зроблені і відповідні заяви, і виявляється, що сьогодні відкривається чергова сесій Парламентської асамблеї Ради Європи. Не знаю як для кого, але для мене все це складається в єдиний блок. Тобто під час відкриття чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи зроблено чергову провокацію", – зазначив Єфремов.

Водночас голова фракції Партії Регіонів не підтримує пропозицію фракції БЮТ–"Батьківщина" щодо відвідування Юлії Тимошенко народними депутатами від різних фракцій.

"Якщо ми направимо представників парламенту – один від нас, а один від них, то істини не буде і я не знаю чому вони не хочуть встановити істину, залучаючи іноземних фахівців, яким, здається, може довіряти громадська думка", – наголосив Єфремов.

Як відомо, захист Юлії Тимошенко повідомив про те, що 20 квітня лідера "Батьківщини" перевели до лікарні "Укрзалізниці" силоміць. При цьому, їй вдарили в живіт та викручували руки.

За словами адвоката Сергія Власенка, екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила голодування.

Тюремники інформацію про побиття заперечують, хоча й визнають, що перевели Тимошенко до лікарні силоміць.

Сама Юлія Тимошенко у записці з колонії написала, що в той момент думала, що це останні хвилини її життя.

Єврокомісія заявила, що чекає "в терміновому порядку пояснень від української влади" щодо ситуації з Юлією Тимошенко.