Він наголосив також, що Юлія Тимошенко перебуває у непростій ситуації, – повідомляє прес-служба ПР.

"Юлія Тимошенко розуміє, що є непроста ситуація, і тому вранці заявляє "Я згодна", увечері – "Я не поїду, тому що стан здоров'я", – сказав Олійник і додав, що суд повинен врахувати свідчення усіх причетних до цієї справи: як свідків, так і підозрюваних.

До слова, представник ГПУ Олег Пушкар вважає, що вчора адвокати Юлії Тимошенко намагались відволікати увагу від почутих під час допиту фактів у справі Щербаня тим, що вдались до дискредитації свідка Сергія Зайцева.

Нагадаємо, розслідування справи щодо вбивства Щербаня поповнилось свідченнями Сергія Зайцева. Під час вчорашнього допиту в Апеляційному суді Києва свідок Сергій Зайцев пояснив своє мовчання тим, що Юлія Тимошенко була при владі.

Він повідомив також, що Лазаренко розказував про інтимні стосунки з Тимошенко. "Лазаренко сам розповідав, що у нього були інтимні стосунки з Тимошенко. А дружина Лазаренка погана, постійно скаржилася моїй дружині, що Тимошенко поламала сім'ю. Я думаю, у них був роман", - сказав він під час допиту.

Напередодні суд завершив допит свідка Ігоря Мар'їнкова. Він повідомив, що знав організатора вбивства Щербаня - нині покійного Євгена Кушніра, який, мовляв, йому розказав, що екс-нардепа замовили Лазаренко й Тимошенко. Втім у свідченнях щодо суми замовлення Мар'їнков плутався.

Сама екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що готова бути присутньою на слуханні. Лише згодом у Пенітенціарній службі повідомили, що Тимошенко відмовилась від етапування у Київ.

У "Батьківщині", натомість, прокоментували чергову відмову пенітенціарної служби забезпечити присутність Юлії Тимошенко на допитах у Києві. Опозиціонери звинувачують у порушенні закону владу Януковича. Вони продемонстрували заяву Тимошенко, яка від участі у засіданні не відмовляється.