"Просимо вас, депутатів Сейму Республіки Польща, підтримати рішення сенату, визнати Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів", – йде мова у зверненні нардепів ВР до депутатів Сейму і маршала Еви Копач.

Депутати переконані, що різне тлумачення Волинського злочину "забиває клин між двома країнами".

Розвиток зміцнення українсько-польської дружби неможливий, якщо віддати забуттю пам'ять сотень тисяч ні в чому неповинних громадян – білорусів, поляків, євреїв, циган, росіян, українців, всіх тих, хто загинув у Волинській різанині,
– додають українські нардепи.

Більше того, депутати наголосили, що "через ксенофобські й неонацистські настрої українці не мають змоги дізнатися правду про Волинську трагедію".

"Їх представники вже сьогодні є у Верховній Раді України. Вони активно використовують парламентську трибуну для пропаганди цих поглядів. Усе це – результат того, що народ України не знає правди про ті страшні події", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 20 червня у Польщі депутати направили на доопрацювання до законодавчого комітету проект резолюції щодо відзначення 70-ї річниці Волинський трагедії у Польщі, яка є спільною пропозицією PO i PiS.