Про це у Facebook написав журналіст Роман Бочкала.

“З боку Росії увійшли 30 танків, легкоброньована техніка і жива сила. Вони перебувають на восьми кілометрах углиб української території. Контролюють 6 прикордонних сіл. Зокрема, такі як Маркине, Щербак, Рози Люксембург”, - зазначив журналіст.


За його словами, окупанти виставляють блок-пости, залишаючи на кожному по 3 танки і 2 БТРи, взвод особового складу і просуваються далі. У передмісті Новоазовська чути постріли.

“На захоплених територіях російські військові не приховують розпізнавальних знаків. Слідом за ними з території Російської Федерації увійшли представники ДНР. Вони просять місцеве населення кілька днів перечекати “неспокійну ситуацію” і обіцяють, що потім “все буде добре, буде своя республіка”, - пише Бочкала.

Українські військові, за словами журналіста, змушені відступати під натиском артобстрілів, у тому числі з установок "Град". Є втрати серед прикордонників і бійців батальйонів територіальної оборони, а також тяжкопоранені.

“Наші бійці просять підмогу і важку техніку. Інакше, кажуть, не зможуть утримати Новоазовськ. У разі втрати Новоазовська, дорога на Маріуполь, за їхніми словами, буде відкрита”, - наголосив Бочкала.