Про російську опозицію без Нємцова

Найважливіше, каже Рабинович, що Нємцов умів домовлятись з різними представниками опозиції, такого вміння дуже бракує новим лідерам опозиції.

"Я не уявляю людину з харизмою рівня Нємцова", — сказав його соратник.

За його словами, головна ціль Нємцова була посадити Путіна в тюрму. Для цього опозиціонер готував доповідь, яка мала довести, що на Сході воюють російські солдати.

Про поділ серед опозиції

Рабинович переконаний, зараз російська опозиція поділилась на два табори – ті, хто прагне скинути чинну російську владу і ті, які намагаються домовитись з Путіним. Та цей поділ, каже фінансист, відбувся задовго до вбивства Нємцова. Однак після смерті опозиціонера об’єднання російської опозиції буде ще складніше.

"Я не належу до жодного табору, адже не уявляю собі механізму зміни влади", — наголосив Рабинович.

Про революцію в Росії

Він також додав, що революційний шлях повалення чинної влади а Росії не можливий. Принаймні на цьому етапі.

"В Росії революція буде топитись в глибоких морях крові. Адже в Путіна є серйозна підтримка з боку силовиків", — сказав опозиціонер.

На думку Рабиновича, Путіна можна скинути кількома методами. Перший — це так званий "двірцевий переворот".

"Серед російської еліти є дуже багато впливових, багатих людей і за останній рік є великі фінансові втрати. Тому еліти можуть домовитись, щоб змістити Путіна, з якимись гарантіями", — сказав опозиціонер.

При цьому він додав, що ймовірно за Путіним стоїть товстий прошарок еліти, яка й відповідальна за все, що зараз відбувається. Адже за війною на Сході намагаються приховати серйозні відмивання грошей. Тому є велика вірогідність, що бойові дії на Сході буде відновлено.