Про це 19 липня заявив начальник департаменту СБУ Віталій Найда, - інформує прес-служба відомства.

Представник СБУ наголосив, що російська сторона дала вказівку терористам вивезти з України усі пускові установки "БУК-М".

"18 липня о 2 годині ночі в Луганській області кордон з Росією перетнули два тягачі, на кожному з яких знаходилася пускова установка "БУК-М". О 4 ночі цього ж дня держкордон перетнули ще три тягачі - одна порожня платформа, на одній знаходилася пускова установка з чотирма ракетами, і на останній знаходилася бойова машина імовірно з модулем управління", - йдеться в повідомленні СБУ.

"Росія робить спроби приховати докази своєї безпосередньої причетності до теракту", - зазначив начальник департаменту СБУ .

Разом з тим, працівник СБУ продемонстрував фото установки "БУК-М" на одній із вулиць міста Торез, а також фото слідування колони з установкою по Донецькій області.

Окрім того, оприлюднено фото, зроблене в момент запуску ракети в районі міста Торез в напрямку селища Сніжне, що на Донеччині, на якому чітко видно інверсійний слід ракети, якою було збито "Боінг-777" з мирними людьми. Віталій Найда підкреслив, що службою чітко ідентифіковано місце пуску, яке знаходиться в районі, що контролюється терористами та російськими військовими.

За словами Найди, СБУ веде безпосередню роботу з представниками поліції Нідерландів та правоохоронними органами інших країн, громадяни яких стали жертвами теракту 17 липня.

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Компанія “Malaysia Airlines” встановила громадянство 257-ми осіб із 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом. У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.