"Я підготував лист для пана єврокомісара з торгівлі та міністра закордонних справ України, в якому роз'яснюється наступне: по-перше, ми вважаємо за необхідне відповідне юридичне оформлення досягнутих домовленостей на рівні рішення Ради міністрів ЄС та акта Верховної Ради України, який повинен супроводжувати процедуру ратифікації; по-друге, ми звертаємо увагу наших колег на те, що "повзуча" імплементація, тобто фактичне прийняття рішення, буде розглядатися нами як порушення угоди", - сказав Улюкаєв на нараді віце-прем'єрів з главою уряду Дмитром Медведєвим.

Читайте також: Ратифікація угоди відбудеться 16 вересня, зона вільної торгівлі буде діяти з 2016 року

Улюкаєв відзначив, що в цьому випадку Росія залишає за собою право повернутися до зняття механізму преференційного режиму торгівлі з Україною. Він запропонував в рамках Мінекономрозвитку створити спеціальну робочу групу з моніторингу законодавства України та фактичних дій Києва.

Медведєв цю ініціативу підтримав і пообіцяв дати відповідне доручення.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Заплановано, що 16 вересня ця угода буде одночасно ратифікована Верховною Радою України та Європейським Парламентом в режимі відеоконференції.