Під час зустрічі глава держави звернув увагу прем’єр-міністра Норвегії на численні прояви тероризму, зокрема, на трагедію малайзійського літака рейсу МН17 та на ситуацію у Донецькій та Луганській областях, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко підкреслив, що складна ситуація на Донбасі може бути вирішена шляхом дотримання Мінських домовленостей всіма сторонами.

У свою чергу, коментуючи ситуацію на Донбасі, прем’єр-міністр Норвегії акцентувала увагу на тому, що російська сторона має дотримуватися Мінських домовленостей "не лише на словах, а й на ділі".

У рамках зустрічі сторони також обговорили подальші спільні кроки із забезпечення безпеки України та більш активного залучення міжнародної допомоги і посилення єдності країн задля мирного врегулювання ситуації.

До слова, президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час зустрічі у вівторок у Києві обговорили можливість так званого "Веймарського формату" переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України.