Про це повідомив російський міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв.

"Мова йде про конкретні поправки, які ми повинні внести в текст програми, та я не виключаю, що і в текст базової Угоди", - сказав він.

"Ми у стислі терміни постараємося переглянути ті пункти Угоди про асоціацію України та ЄС, які викликають стурбованість і несуть в собі ризики для Росії, і постараємося за цими пунктами знайти якісь розв'язки. Аж до можливого внесення змін до тексту Угоди або її додатків" , - повідомив помічник президента РФ Андрій Білоусов.

Читайте також: Товарообіг України з Митним союзом впав на 30%, — Порошенко

Єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт підтвердив проведення тристоронньої зустрічі РФ, України і ЄС по імплементації Угоди про асоціацію.

"Я вірю, що ми зможемо знайти рішення по так званих торгових ускладненнях, які виникають в результаті імплементації Угоди про асоціацію та глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі України та ЄС. Процес триває на рівні експертів, і 12 вересня, в Брюсселі, ми знову зустрінемося на політичному рівні", - сказав він.

Нагадаємо, зустріч у Брюсселі пройде на рівні міністрів, де РФ представлятиме глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, Україну - глава МЗС Павло Клімкін та ЄС - єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт.

До 12 вересня експерти вироблять пропозиції, які дозволять зняти у Митному союзі проблемні питання, пов'язані з підписанням Україною Угоди про асоціацію з ЄС.