Про це він сказав в ефірі програми "Вести в суботу" на телеканалі "Росія 1".

"У нас, безумовно, існує план. Він був розроблений ще як тільки ми відчули, що санкції можливі. Але це приблизно те ж саме, що розкрити оперативні плани генерального штабу з нагоди війни. Тому не можу сказати, що в ньому є", - сказав Білоусов.

За його словами, на всі можливі рівні санкцій, починаючи найм’якшими і закінчуючи найжорсткішими "іранського зразка", розроблений "якийсь набір дій, який може вступити в силу".

"Але це зовсім не означає, що це буде застосовано. Звичайно, потрібно буде приймати рішення, у тому числі політичні, у кожному випадку. Тому невипадково президент сказав, що ніякого автоматизму тут бути не може. Уряд вирішуватиме, якою мірою вводити ці заходи у відповідь", - сказав помічник Путіна.

Нагадаємо, набули чинності санкції Євросоюзу проти Росії. В Росії вже відреагували на нові санкції Заходу. В ЄС заборонено боргове фінансування 3 російських нафтових компаній. Нові санкції проти Росії також запровадили у США. Брюссель таки ввів санкції, бо проросійські сили порушували мир.