"Я закликаю бути більш виваженими стосовно звернень на телебаченні. Зокрема стосовно блокування карток. Нагадую, що крім повноважень 78 статті Регламенту, права та обов’язки Регламентовані 27, 28 статтями Регламенту. Згідно до них головуючий не наділений відповідними повноваженнями. Якщо Верховна Рада вважає потрібне наділити відповідними повноваженнями спікера, вносьте відповідний законопроект та ухвалюйте рішення", – заявив спікер Рибак.

Нагадаємо, 31 січня у ВР нардепи від опозиційних фракцій одноголосно затвердили заяву, в якій висловили недовіру голові Ради Володимирові Рибаку і оголосили про початок процедури його відкликання з посади. Недовіру оголосили й Генеральному прокуророві Віктору Пшонці.

За словами заступника фракції УДАР Віталія Ковальчука, опозиційні фракції Верховної Ради зібрали 152 з 150 необхідних підписів для відставки спікера парламенту Володимира Рибака.

До слова, під час наради 1 січня Володимир Рибак та представники фракцій вирішили, що інформацію щодо можливого використання для голосування сенсорної кнопки заслухають в понеділок на засіданні Погоджувальної ради у парламенті.