"Оскільки рішення ЄСПЛ у справі по її незаконному арешті та інших питаннях набуло законної сили 31 липня, то ми, звісно, чекаємо від влади на її звільнення. Але ми розуміємо, що, найімовірніше, вона ще буде у Харкові. Ми всі збираємося там для протесту і вимагатимемо її негайного звільнення", — заявила Євгенія Тимошенко.

Читайте також: У Британії презентували п'єсу про Тимошенко

Окрім того, донька української екс-прем’єрки спростувала заяви, які озвучили представники української влади, у яких йшлося про відсутність правових підстав для лікування Тимошенко за кордоном. І додала, що питання виїзду її мами на лікування за кордон не обговорювали із українською владою.

"Від влади нічого не надходило, ніяких заяв. Ми, як сім'я, вимагаємо, щоб влада вирішила це питання", — наголосила донька політика.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко, за попередніми даними, могла б виїхати в Німеччину на лікування хворої спини. Однак вітчизняна Феміда наразі не бачить підстав для такої можливості у правовому полі.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що засуджена екс-прем'єрка Юлія Тимошенко отримує якісне лікування в Україні. Тому підстав лікуватися за кордоном у неї немає.