"Це розчарування не тільки для ЄС, але й, на нашу думку, для народу України. Реформи, які були здійснені за останні місяці, були багатообіцяючими. Підписання найбільш амбітної Угоди, яку ЄС ще ніколи не пропонувало країні-партнеру, сприяли б розширенню курсу України на реформи і надіслали б ясний сигнал інвесторам в усьому світі, а також міжнародним фінансовим інститутам, що Україна серйозно ставиться до своїх зобов’язань по модернізації та стає передбачуваним і надійним учасником міжнародних ринків", - йдеться у заяві політика.

Читайте також: ЄС шкодує через припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію, - Фюле

На думку Ештон, Угода допомогла б Україні взяти новий кредит у МВФ.

"Це б надало унікальну можливість повернути нещодавню тенденцію зниження прямих іноземних інвестицій до України і дало б імпульс для переговорів щодо нового кредиту “стенд бай” з МВФ", - додала вона.

"Ми вважаємо, що майбутнє для України полягає в сильних відносинах з ЄС, і ми твердо стоїмо на наших зобов’язаннях щодо народу України, який би виграв найбільше завдяки підвищенню рівня свободи та процвітанню, які б принесла Угода", - йдеться у заяві Ештон.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Опозиція вимагає присутності Миколи Азарова та Віктора Януковича завтра у Раді.

Лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що опозиція у п'ятницю зареєструє проект постанови про відставку Кабміну Миколи Азарова.

Голови опозиційних фракцій збираються на саміт до Вільнюса. Не змінив планів щодо саміту й Президент України.