"Тоді тисячі городян були обурені звірством хлопців, які зґвалтували і спалили Оксану, але з тих пір думки городян розділилися. Мене мати Оксани навіть не запросила на поминки", – розповів один із активістів, який організовував мітинги на підтримку Макар.

Багато місць у місті, кажуть городяни, тепер мають погану славу.

Наприклад, я в бар "Рибка" і раніше не ходила, а зараз тим більше не піду. Знаю, що саме кафе ні при чому, але все одно пробігаю повз нього. Інші дівчата теж не часто туди заходять. Страшно! Сам бар працює нормально і відвідувачів має чимало, – каже місцева мешканка.

"Сумна слава і в "замороженого" будівництва, на якому знайшли ще живу Оксану: багатоповерхівку ніхто не добудовує, кажуть, що немає грошей. Зате останнім часом туди так і тягне іноземців. Приїжджають групами і просять показати їм місце загибелі Оксани. Нещодавно там були французи, говорили, що знімають фільм про Макар", – додав ще один миколаївець.

Читайте історію трагедії Оксани Макар у публікації "Навколо історії Оксани Макар". Факти. Фото. Відео. Коментарі

Усі новини резонансного вбивства 18-річної Оксани Макар у нашій темі: "Вбивство Оксани Макар".

Нагадаємо, 10 березня у Миколаєві зґвалтували та підпалили 19-річну Оксану Макар.

11 березня трьох підозрюваних у цій справі затримала міліція.

Згодом у інтернеті з'явився запис зізнання одного з підозрюваних у справі: "Дівчина ще дихала. Я вирішив довести справу до кінця".

16 березня потерпілу Оксану Макар перевезли до опікового центру в Донецьку. Там вона перебувала на апараті штучного дихання. Їй провели низку операцій для покращення дихання та видалення спаленої шкіри.

Медики заявили, що у мозку потерпілої могли відбутися патологічні зміни, що ускладнює її стан.

Проте, 29 березня жертва зґвалтування та підпалення Оксана Макар померла у Донецькому опіковому центрі.

Зґвалтовану Оксану Макар поховали на старому кладовищі у селищі Шевченкове. У рідному для Оксани Лучі кладовища немає. 400 людей прийшли на похорон.

27 листопада минулого року Миколаївський суд оголосив вирок мучителям Оксани Макар, згідно з яким, підпалювали дівчину за взаємною змовою.

Так, як і вимагало держобвинувачення, Євгена Краснощока посадять на довічний термін ув’язнення. Максим Присяжнюк проведе у тюрмі 15 років, а Артем Погосян - 14 років.