Він, в свою чергу, зауважив, що влада тисне на членів партії та їхніх родичів. Тому, мовляв, знаходитися у фракції сьогодні - випробування.

"Роман Омелянович Забзалюк був на лікарняному. Він вже другий тиждень на лікарняному. Ну, по-перше, ми з'ясуємо ситуацію тому, що дуже мало інформації і ми не готові відповісти, чому - так, чому - ні", - розгубився лідер фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем’якін.

З відходом такого політичного важковаговика, кажуть аналітики, розкол в таборі "біло-сердечних" перейшов у публічну фазу. Ще 3 дні тому Юлія Тимошенко у листі з-за ґрат категорично заперечувала будь-які негаразди у фракції. Не чекають ренегатів з чужих таборів і у владній команді.

"Ми не займалися і не будемо займатися поповненням своєї фракції. Я переконаний, що не в цьому головне питання. У нас сьогодні достатньо є депутатів, для того, щоб голосували за прийняття рішень", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За словами аналітика Валерія Димова, вихід з фракції такого політичного важковаговика, як Забзалюк, свідчить про розкол в таборі “біло-сердечних”, який вже перейшов у публічну фазу.

Як відомо, три дні тому Юлія Тимошенко написала листа з-за ґрат, у якому спростовує чутки про розкол у фракції.

Нагадаємо, говорити про негаразди у “біло-сердечних” почали після голосування 62 “бютівців” за закон про вибори народних депутатів17 листопада. Роман Забзалюк був одним з тих, хто проголосував за цей закон.

“Бютівець” Іван Кириленко зізнався журналістам, що жоден з членів фракції не знав про те, що Забзалюк написав заяву про вихід, тому "це шок для кожного". Коментувати рішення “бютівця” він відмовився. Наразі Роман Забзалюк знаходиться на лікарняному.