За словами глави МЗС Росії Сергія Лаврова, другий гуманітарний конвой, який Росія готує для відправки на схід України, не буде останнім.

Російський дипломат зазначив, що жителі Луганської та Донецької областей потребують "допомоги у величезних масштабах".

Лавров також підкреслив, що Росія більше інших країн зацікавлена ​​в усуненні подвійних стандартів та виконанні домовленостей з Євросоюзом і НАТО.

Крім того він підкреслив, що Росія не зацікавлена ​​в конфронтації і посиленні санкцій. Однак, за словами Лаврова, нападки на РФ почалися задовго до української кризи.

Як відомо, вчора в результаті проведених у Мінську переговорів глави російської держави Володимира Путіна з українським колегою Петром Порошенком було досягнуто певної домовленості з питання надання Росією гуманітарної допомоги Україні. Воно буде здійснюватися під егідою Червоного Хреста і при повній координації з українською владою, підкреслив Пєсков.

Як відомо, 25 серпня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія має намір відправити другий гуманітарний конвой в Україну.

До слова, впливовий американський філософ, політичний економіст і публіцист японського походження Френсіс Фукуяма вважає, що певною мірою глава РФ Володимир Путін діє як діяв Адольф Гітлер.