Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Раніше, ще перебуваючи в Мінську, Путін назвав таку можливу операцію злочинної акцією… На жаль, розвиток подій повністю підтверджує цю оцінку", - сказав прес-секретар.

Пєсков повідомив, що напередодні за вказівкою Путіна на південний схід України був направлений його спецпредставник Володимир Лукін для ведення переговорів про звільнення захоплених раніше іноземних військових спостерігачів.

"Після початку каральної операції російська сторона поки не може встановити зв'язок з Лукіним", - зазначив Пєсков .

"По суті, в той час як Росія робить зусилля по деескалації та врегулюванню конфлікту, київський режим пішов на обстріл бойовою авіацією мирних населених пунктів, почав каральну операцію, фактично знищивши останню надію на життєздатність женевських домовленостей", - заявив прес-секретар.

Він зауважив, що російська сторона занепокоєна тим , “що в зоні каральної операції знаходиться не тільки спецпредставник президента Лукін, з яким не вдається встановити зв'язок, але також присутні російські журналісти та представники ЗМІ з інших країн”.

Нагадаємо, Дмитро Тимчук повідомив, що в Україну чартерним рейсом прибуває високопоставлений представник Путіна Володимир Лукін та ще декілька представників Москви. Про прибуття делегації МЗС України повідомлений не був.

Як відомо, у Слов'янську тривають бойові дії.