"Без введення візового режиму ми навряд чи домовимося коли-небудь з Європейським Союзом про те, щоб росіяни могли вільно переміщатися в ЄС", - розповів Дмитро Козак.

За його словами, Росія вже давно веде переговори про безвізовий режим з Євросоюзом, і зміцнення зовнішніх кордонів є однією з умов.

Російський віце-прем'єр пояснив, що візи необхідні ще й тому, що рівень соціально-економічного розвитку в Росії і країнах-сусідах відрізняється.

Я думаю, що візи неминуче потрібні, оскільки знову ж рівень соціально-економічного розвитку держав, як і в усьому світі, відрізняється. Якщо ми не будемо регулювати ці міграційні потоки через візовий режим, то ми не зможемо захистити нашу країну від тих же міжнаціональних конфліктів, - вважає Козак.

"Якщо так трапилося, ми живемо не в єдиній державі, то кожна держава повинна діяти, виходячи з міркувань забезпечення, насамперед, національних інтересів", - підсумував він.

Читайте також: Азаров хоче залучити Росію до переговорів про безвізовий режим з ЄС

До речі, за словами віце-прем'єра Сергія Арбузова, для введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу Україна робить все можливе.