“За дорученням Президента України Петра Порошенка Міністр закордонних справ Павло Клімкін провів чотиристоронню телефонну розмову з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та Франції Лораном Фабіусом, а також Главою Адміністрації Президента Росії Сергієм Івановим”, - повідомляє прес-служба глави держави.

Серед іншого, було піднято питання незаконного утримання українського пілота Надії Савченко у в’язниці російського міста Вороніж і безпідставної відмови допуску до неї українського консула.

“Глава Адміністрації Президента Росії пообіцяв розібратися і забезпечити доступ консула до Н.Савченко”, - зазначили у прес-службі Порошенка.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. За рішенням російського суду, вона має перебувати під вартою як мінімум до кінця серпня.

Слідчий комітет РФ звинуватив громадянку України Надію Савченко у сприянні у вбивстві журналістів ВГТРК і заявив, що вона сама перетнула кордон як біженка.

Інтереси української льотчиці захищатиме один із найвпливовіших юристів Росії Марк Фейгін та ще два російські адвокати.

Російська сторона сьогодні відмовила дипломату Посольства України в Російській Федерації у дозволі на відвідання громадянки України Надії Савченко в СІЗО №3, що у Воронежі.

Як відомо, у полон до терористів офіцер української армії Надія Савченко потрапила в червні. Тоді в інтернеті з'явилося відео, де терористи допитують її.