Цієї трагедії не сталося б, якби на цій землі був мир, у всякому разі, не були б відновлені бойові дії на південному сході України. І, безумовно, держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію,
— зазначив Путін

Глава російської держави також наголосив, що РФ зробить все можливе для об’єктивного розслідування катастрофи.

Я вже дав відповідні доручення військовим відомствам, щоб вони надали всю необхідну допомогу в розслідуванні цього злочину. І прошу також Уряд Російської Федерації через наявні можливості цивільних відомств зробити все для ретельного розслідування цієї події. Ми зробимо все - все, що від нас залежить, у всякому разі, - щоб об'єктивна картина події стала надбанням і нашої громадськості, і громадськості України, і всього світу. Це абсолютно неприпустимі речі, і ніхто не має права пройти повз цього без відповідних висновків і без того, щоб у всіх нас з'явилася об'єктивна інформація про подію,
— додав він

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Загинули усі 295 людей, які були на борту.

Президент України Петро Порошенко не виключає, що літак "Малазійських авіаліній", який впав на території Донецької області, могли збити, і заперечує причетність до інциденту українських Збройних сил.

Перші загони бойовиків добралися до місця падіння малайзійського лайнера. "Чорні ящики" з авіалайнера бойовики збираються передати на експертизу до Москви.

Малайзія негайно розпочинає розслідування у зв’язку з авіакатастрофою на Донеччині.

Керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов повідомив, що в українських силовиків є докази переміщення бойовиками з РФ в Україну ЗРК "Бук".

Радник Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Антон Геращенко повідомив про розташування ЗРК "Бук" у Сніжному, неподалік від місця падіння малайзійського лайнера.

Служба безпеки України оприлюднила перехоплені переговори терористів, в яких один з них повідомляє про збитий на сході України літак, який виявився цивільним.